Ieškoti

Profesionalus hostingas. Atskiras serveris be rūpesčių

0 komentarų
Paskelbta: 2019-10-25 | Atnaujinta: 2020-09-17 | Parašė: Ieva | Užtruksite: 4 min.
Profesionalas sėdi prie kompiuterio ir prižiūri serverius

Turint nedaug resursų reikalaujančią, nesudėtingą interneto svetainę ar nedaug el. pašto dėžučių, paprastai užtenka talpinimo plano bendro naudojimo serveryje. Tačiau kai poreikiai išauga ir paprastame talpinimo plane nebeišsitenkama, vienintelė išeitis – patalpinti svetainę atskirame serveryje. Išsinuomojus virtualiai dedikuotą serverį (angl. VDS/VPS), reikia mokėti ne tik už serverio nuomos paslaugą, bet ir pasirūpinti tuo, kad bus kas nuolatos prižiūrės serverį, stebės serverio veiklą, spręs nesklandumus ir atliks įvairius administravimo darbus.

Jei nėra galimybių samdyti atskiro žmogaus, administruosiančio serverį, svetainę ar paštą galima patalpinti į serverį, kurį prižiūri hostingo paslaugas teikianti įmonė. Būtent tam yra skirta profesionalaus hostingo paslauga. Ką ši paslauga iš tiesų suteikia?

Atskiras serveris

Jeigu paprastas talpinimo planas yra įkurtas serveryje, kuriuo naudojasi dar kelios dešimtys kitų klientų, tai profesionalaus hostingo paslauga suteikia atskirą serverį, kuris priklauso tik vienam klientui – paslaugos užsakovui. Šis, savo nuožiūra, gali jam priklausančiame serveryje talpinti ne tik asmenines arba įmonės svetaines, bet ir savo klientų svetaines. Profesionalaus hostingo serveriui yra suteikiamas atskiras IP adresas bei yra išskiriami procesoriaus, atminties ir disko vietos resursai.

Pilna serverio priežiūra

Užsakius profesionalaus hostingo paslaugą, klientui nereikia rūpintis serverio priežiūra – tuo pasirūpina mūsų administratoriai. Tai reiškia, kad serveryje veikiančių tarnybų būklę nuolatos stebi monitoringo sistema, kuri užtikrina, kad serverio tarnybų sutrikimai būtų iškart pastebėti ir per trumpiausią įmanomą laiką išspręsti.

Sertifikuotas duomenų centras

Automatizuota monitoringo sistema leidžia nedidelius sutrikimus pašalinti nedelsiant, problemai nespėjus išsiplėtoti, ir tipiniu atveju greičiau, nei juos pastebi lankytojas. Profesionalaus hostingo paslauga taip pat apima ir pagalbą klientui bei svetainės kūrėjui – esant poreikiui, specialistai padeda išanalizuoti serverio tarnybų išrašus, surasti pasimetusį laišką, nustatyti problemą sukeliančio įskiepio pavadinimą ar pasiūlyti tinkamiausią sprendimą nestandartinėje situacijoje.

Individualūs tarnybų nustatymai

Atskirą serverį naudinga turėti dėl to, kad jame galima atlikti įvairius konfigūracijos pakeitimus, ko paprastai negalima atlikti bendro naudojimo serveryje. Pavyzdžiui, jeigu svetainės veikimui neužtenka pradinių serverio tarnybų nustatymų, dalis veiksmų (prekių importavimas ar paveikslėlių generavimas) negali būti atlikti dėl programos vykdymo laiko arba operatyviosios atminties trūkumo, profesionalaus hostingo serveryje šiuos limitus galima padidinti. Kadangi visas virtualus serveris priklauso vienam užsakovui, serverio tarnybų nustatymams nėra taikomi griežti apribojimai – juos galima keisti pagal individualios svetainės poreikius. Lygiai taip pat ir su papildomomis programomis – standartinę serverio konfigūraciją galima papildyti papildomais PHP plėtiniais, jei tik to reikia tinkamam svetainės veikimui. Informacijos talpinimui naudojate ne standartinę MySQL duomenų bazę, o MongoDB ar kitokią? Ne bėda – individualiai konfigūracijai esame paruošę „Pro” ir „Vip” planus, pagal kuriuos serverio konfigūraciją galime papildyti papildomomis programomis, jei tik jos suderinamos su mūsų platforma.

Įrankiai programuotojams

Be įprastų programų, skirtų patalpinti svetainę serveryje ar keisti jos programinį kodą, prie profesionalaus hostingo serverio galima prisijungti ir SSH protokolu naudotojo teisėmis. Tai leidžia įvairius veiksmus atlikti daug paprasčiau – manipuliuoti dideliu kiekiu failų, perkelti juos iš vieno katalogo į kitą, redaguoti programinį kodą, vykdyti komandinei eilutei pritaikytas komandas bei keisti konkrečiai programai PHP nustatymus.

SSH prieiga taip pat suteikia galimybę naudotis įvairiais programuotojams skirtais įrankiais. Visuose profesionalaus hostingo serveriuose yra įdiegta versijavimo sistema „Git”, taip pat pagal poreikį galime įdiegti paketų tvarkykles, pavyzdžiui „Composer” arba „npm”.

Apibendrinimas

Profesionalus hostingas yra pirmasis žingsnis po svetainės talpinimo plano paslaugos – kai jau yra poreikis atskiram serveriui, tačiau nėra galimybių ar lėšų samdyti nuosavą serverio administratorių. Svetainių ir el. pašto talpinimui skirta ir per eilę metų ištobulinta platforma su pilna mūsų administratorių priežiūra yra nemažas pranašumas prieš serverio nuomos paslaugą. Visa tai yra puiki galimybė pamiršti serverio administravimo rūpesčius ir užsiimti tik svetainės priežiūra bei verslo plėtojimu.

Grįžti į sąrašą
0 komentarų
    Parašyti komentarą
    Atšaukti atsakymą