Ieškoti

Startavo projektas Sertifikatai.lt

4 komentarai
Paskelbta: 2012-09-06 | Atnaujinta: 2020-05-18 | Parašė: root | Užtruksite: 3 min.

SSL sertifikatai Šią savaitę startavo naujas mūsų projektas – Sertifikatai.lt, skirtas SSL sertifikatams. Sudarėme sutartis dėl naujų SSL sertifikatų išdavimo, tad dabar galime pasiūlyti visų tipų sertifikatus – DV, OV, Wildcard, EV – iki 5x mažesnėmis kainomis nei iki šiol.

http://www.sertifikatai.lt/

SSL sertifikatas (angl. SSL certificate) – tai elektroninis dokumentas, leidžiantis nustatyti interneto svetainės tapatumą ir įgyti lankytojų pasitikėjimą. Naudojant SSL sertifikatą tarp lankytojo naršyklės ir serverio siunčiama informacija yra šifruojama. Tokia apsauga yra būtina el. komercijos svetainėms.

Kam reikalingi skirtingi sertifikatai?

Visų tipų SSL sertifikatai užtikrina patikimą duomenų šifravimą, tačiau tai nėra vienintelė sertifikatų paskirtis. Labai svarbu, kad lankytojai galėtų patikrinti kam priklauso jų lankoma svetainė ir ar jos valdytojas yra patikimas.

  • Domain Validated (DV) – patys paprasčiausi SSL sertifikatai, užtikrinantys tik duomenų šifravimą.
  • Organization Validated (OV) – smulkaus ir vidutinio verslo svetainėms skirti SSL sertifikatai, kuriuose įrašomi svetainės valdytojo rekvizitai. Lankytojai gali patikrinti, kam priklauso svetainė, o tas padeda apsispręsti, pvz., ar saugu pirkti sertifikatą turinčioje el. parduotuvėje.
  • Wildcard – šio tipo sertifikatai apsaugo ne tik pagrindinį domeną, bet ir visus jo antro lygio subdomenus (pvz., *.sertifikatai.lt). Gali buti Domain Validated arba Organization Validated.
  • Extended Validation – aukščiausio lygio apsauga. Išduodamas tik po išsamaus organizacijos patikrinimo. Naršyklėse prie domeno rodoma žalia juosta su užsakovo pavadinimu, todėl lankytojai žino, jog lankosi tikrai patikimoje svetainėje. Didesnio lankytojų pasitikėjimo rezultatas – daugiau įvykusių sandorių.

Nuo ko priklauso sertifikatų kaina ir išdavimo laikas?

SSL sertifikatų kaina priklauso nuo patikros, kuri atliekama prieš išduodant sertifikatą, sudėtingumo lygio. Kuo patikra imlesnė žmogiškiems resursams – tuo didesnė išdavimo kaina.

Domain Validated sertifikatų išdavimo metu tikrinama tik tai, ar užsakovas gali naudotis domenu. Toks patikrinimas atliekamas labai greitai, todėl DV sertifikatų išdavimo laikas yra trumpas (apie 1 darbo diena), o kaina pati mažiausia.

Prieš išduodant Organization Validated sertifikatus yra tikrinami užsakovo įmonės steigimo dokumentai. Tai laikui imli procedūra, todėl šio tipo SSL sertifikatai kainuoja brangiau, o išdavimas užtrunka iki 1 savaitės.

Norintys gauti Extended Validation sertifikatą turi praeiti išsamų patikrinimą, kuriame dalyvauja grupė SSL leidėjo bei užsakovo atstovų. EV sertifikatų išdavimas užtrunka iki 1 mėnesio, o kaina – pati didžiausia. Kita vertus taip užtikrinama, kad „žalios juostos” sertifikatus gautų tik išties patikimos įmonės bei organizacijos.

Užsakyti SSL sertifikatą ilgesniam laikotarpiui – tai puikus būdas sutaupyti ne tik savo laiką, reikalingą sertifikato diegimui į serverį, bet ir lėšas. Vieną kartą išduodant kelis metus galiojantį SSL sertifikatą yra atliekama kelis kartus mažiau patikrų, nei tuo atveju, kai kelis kartus išduodamas metinis sertifikatas. Mažiau patikrų – atitinkamai mažesnė ir SSL sertifikato kaina (net iki 50%).

Grįžti į sąrašą
4 komentarai
  • Vienintelis - 2012-09-06 14:55:47:

    Sveikinu,

    Kaip smagu, galim bus daugiau paslaugų imti iš vieno ir to pačio pamėgto tiekėjo :)

  • Kestas - 2012-09-07 06:07:08:

    Kiek kainuoja e-parduotuves apsauga

  • Matas - 2012-09-10 10:38:50:

    Ar sertifikatai.lt dalyvauja partnerystės programoje, t.y. ar už rekomendavimą galima gauti premiją?

    root - 2012-09-10 12:01:26:

    Skirtingai nei svetainės talpinimo ar serverio nuomos atveju, didžioji dalis už SSL sertifikatus mokamos sumos atitinka SSL leidėjams, todėl sertifikatai į IV partnerystės programą neįtraukti.

Parašyti komentarą
Atšaukti atsakymą