Ieškoti

Tiesioginis DNS įrašų valdymas

0 komentarų
Paskelbta: 2011-10-04 | Atnaujinta: 2020-05-19 | Parašė: root | Užtruksite: 2 min.

Papildėme domenų valdymą nauja, klientų itin laukta funkcija – tiesioginiu DNS įrašų valdymu. Nuo šiol galite rinktis, kaip valdyti savo domeną – kaip iki šiol, supaprastintų nukreipimų pagalba (taupo laiką, nereikalauja techninių žinių), ar tiesiogiai redaguojant zonos duomenis (didesnis lankstumas).

Domeno nukreipimo skyrelyje dabar yra 2 mygtukai – „Nukreipti” ir „Redaguoti zoną”. Paspaudus „Redaguoti zoną” yra konfigūruojami atskiri DNS įrašai, yra sudėtingesnių nustatymų galimybė (pvz., turėti kelis skirtingų prioritetų MX įrašus, paskirstyti A įrašą tarp kelių serverių ir t.t.). Ši funkcija rekomenduojama patyrusiems naudotojams.

DNS įrašą sudaro 3 laukeliai – pavadinimas, tipas ir reikšmė. Pavadinimas – tai subdomenas arba simbolis „@”, jei įrašas taikomas pačiam domenui. Tipas – A, CNAME, MX, TXT arba SRV. Reikšmės formatas priklauso nuo įrašo tipo:

Aip.ip.ip.ip
CNAMEsub.domenas.
MXprioritetas sub.domenas.
TXT„tekstas”
SRVprioritetas svoris prievadas sub.domenas.

Atkreipkite dėmesį į „sub.domenas.” gale esantį tašką – be jo reikšmė būtų traktuojama kaip redaguojamo domeno subdomenas (t.y. sub.domenas.domenas), kas ne visada yra pageidaujamas rezultatas.

DNS įrašų pakeitimai įsigalioja vidutiniškai per 1-2 val., tačiau rekomenduojama palaukti 24 val. iki pilno atsinaujinimo visų paslaugų teikėjų vardų serveriuose.

PASTABA: Nukreipimai ir zonos redagavimas veikia skirtingu principu, todėl tarpusavyje nesuderinami. Pradėjus redaguoti zoną, dings buvęs nukreipimas, nukreipus domeną, dings zonos nustatymai. Todėl reikia pasirinkti kurį nors vieną domeno valdymo būdą.

Grįžti į sąrašą
0 komentarų
    Parašyti komentarą
    Atšaukti atsakymą