Ieškoti

Dedikuotų serverių valdymas per naršyklę

2 komentarai
Paskelbta: 2009-02-03 | Atnaujinta: 2020-04-29 | Parašė: root | Užtruksite: 3 min.

Siekiame kiek įmanoma labiau supaprastinti dedikuotų serverių valdymą Serveriai.lt klientams. Šį kartą sukūrėme galimybę klientams patiems įdiegti pasirinktą valdymo pultą, kurio pagalba galima itin paprastai valdyti net galingiausius serverius, nesigilinant į technines serverių administravimo subtilybes. Dabar svetainių kūrėjai, neturintys serverių administravimo įgūdžių ir nenorintys papildomai mokėti už serverio priežiūrą, gali naudotis visais dedikuotų serverių privalumais – neribotu duomenų srautu, talpiu disku, atskiru CPU branduoliu greitam svetainių darbui.

Kadangi dedikuotų serverių kainos kaip niekad priartėjo prie paprastų talpinimo planų kainų, planuojantiems savo WWW projektų plėtrą dabar yra itin palankus metas persikelti į savo atskirą serverį, kuris bus nepriklausomas nuo kitų klientų svetainių.

Svarbiems projektams papildomai siūlome serverio priežiūros paslaugą – ją užsakius nereikės rūpintis ne tik serverio valdymu, bet ir jo atnaujinimais, optimizavimu konkrečiam projektui, 24/7 monitoringu, bus teikiamos konsultacijos el. paštu ir telefonu.

Kaip įdiegti valdymo pultą?

Tai išties paprasta. Pageidaujamą valdymo pultą galite nurodyti užsakydami dedikuotą serverį – ir mes jį jums nemokamai įdiegsime.

Jei jau turite dedikuotą serverį, galite savarankiškai įdiegti valdymo pultą klientų sistemos pagalba, pvz., nusprendę, kad užsakymo metu pasirinktas valdymo pultas jūsų netenkina, ir norėdami naudoti kitą.

Tam tereikia atlikti 3 žingsnius:

  • prisijunkite prie klientų sistemos ir pasirinkite savo dedikuotą serverį paslaugų sąraše;
  • paspauskite mygtuką „Perinstaliuoti OS” ir nurodykite pageidaujamą valdymo pultą;
  • palaukite 5 minutes, kol bus baigtas diegimo procesas, tame pačiame puslapyje gausite naują „root” slaptažodį ir galėsite jungtis prie įdiegto valdymo pulto.

DĖMESIO: Tiek valdymo pulto, tiek operacinės sistemos perinstaliavimo metu sunaikinami visi serveryje esantys duomenys. Po perinstaliavimo jūsų serveris bus tuščias, kaip ką tik po paslaugos aktyvavimo.

Kokius valdymo pultus galima rinktis?

Serveriai.lt klientams nemokamai siūlome 3 populiarius valdymo pultus:

  • Webmin 1.4 – stabilus ir laiko patikrintas valdymo pultas, vystomas jau daugiau nei 10 metų. Jį rekomenduojame Serveriai.lt klientams.
  • ISPConfig 2.2 – valdymo paprastumu pasižymintis pultas. Turi intergruotą paslaugų apskaitos sistemą.
  • DirectAdmin 1.3 – populiarus valdymo pultas, derinantis naudojimo patogumą su funkcionalumu.

PASTABA: Dėl DirectAdmin licencijavimo ypatumų, šį valdymo pultą galima pasirinkti tik užsakant naują dedikuotą serverį.

Kas bus, jei sugadinsiu serverio konfigūraciją?

Visiems dedikuotiems serveriams teikiame atsarginių duomenų kopijų paslaugą, tad jei eksperementuodami su Linux administravimu nepataisomai sugadinote savo serverio konfigūraciją (serveris nebepasileidžia), galite užsakyti serverio atstatymą iš atsarginės kopijos. Bus atstatytas visas jūsų serveris, arba, jei pageidausite, tik tam tikra jo dalis.

Jei turite patys pasidarę serverio duomenų atsarginę kopiją, visada galite sugadintą serverį perinstaliuoti ir iš naujo įkelti į jį savo duomenis.

Grįžti į sąrašą
2 komentarai
  • paslaugu valdymas - 2015-09-22 12:15:38:

    Įdomus straipsnis. Patiko.

  • Verslas - 2018-03-13 13:16:28:

    Naudingas straipsnis, nes aš nieko nenusimanau apie tuos serverius ir gerai nors šiek tiek suprasti kaip viskas ir kodėl vyksta :)

Parašyti komentarą
Atšaukti atsakymą