Ieškoti

.mobi ir .name adresų registravimas

0 komentarų
Paskelbta: 2007-11-28 | Atnaujinta: 2020-04-29 | Parašė: root | Užtruksite: 2 min.

Atsižvelgdami į klientų pageidavimus, pradėjome teikti naują paslaugą – WWW adresų su .mobi ir .name galūnėmis registravimą. Tai tarptautiniai adresai, orientuoti į tam tikras svetainių grupes. Internetinei svetainei tikslingai parinkta adreso galūnė iš karto nusako jos pobūdį, todėl labiau sudomina potencialius lankytojus nei svetainės su bendriniais adresais.

Trumpai apie naujų adresų paskirtį:

.MOBI

WWW adresai su .mobi galūne yra skirti svetainėms, žiūrimoms su mobiliais įrenginiais (pvz., telefonais, PDA). Dažniausiai .mobi adresai tiesiog papildo pagrindinius svetainių adresus (pvz., svetainės „manoportalas.lt” mobiliai versijai užregistruojamas „manoportalas.mobi” adresas).

Šių adresų poreikis atsirado dėl mobiliems įrenginiams skirtų svetainių adresų standarto nebuvimo – iki šiol buvo naudojami „wap.domenas„, „mobile.domenas” ar „domenas/mobile” variantai. Neužilgo savo pamėgtos svetainės mobiliosios versijos bus įprasta ieškoti tiesiog pakeitus adreso galūnę į .mobi.

Tad jei turite ar ateityje planuojate turėti savo svetainės versiją, pritaikytą mobiliems telefonams, rekomenduojame iš karto įsigyti analogišką svetainės adresą su .mobi galūne.

SVARBU: viena iš pagrindinių naudojimosi .mobi adresais sąlygų – šiuo adresu esanti svetainė turi korektiškai atsidaryti mobiliajame įrenginyje. Priešingu atveju adreso savininkui siunčiamas įspėjimas ir per 60 dienų nepašalinus trūkumų, adresas suspenduojamas. Ar jūsų svetainė atitinka .mobi reikalavimus galite patikrinti čia:

http://ready.mobi/

Jei dar neturite mobiliems įrenginiams pritaikytos svetainės, galite užsakyti .mobi adresą dabar, o mes jį tinkamai priparkuosime iki būsite paruošę mobilią svetainės versiją.

.NAME

.name galūnė yra skirta asmeninėms svetainėms (blog’ams) bei asmeniniam el. paštui. Žodis „name” išvertus iš anglų kalbos reiškia „vardas”, tad natūralu, jog naudotojai su šia galūne dažniausiai registruoja savo vardą/pavardę atitinkantį adresą.

Didžioji dauguma .name adresų naudojami nekomerciniais tikslais, tad puikiai tinka pabrėžti jūsų svetainės asmeniškumą.

Grįžti į sąrašą
0 komentarų
    Parašyti komentarą
    Atšaukti atsakymą